Autoschade zelf betalen of claimen?

      Reacties uitgeschakeld voor Autoschade zelf betalen of claimen?

Je autoverzekering wordt duurder als je een schuldschade claimt op de autoverzekering. Het heeft namelijk invloed op je schadevrije jaren. Wanneer is het nu verstandig om de schade voor eigen risico te nemen en wanneer niet.

Opbouw schadevrije jaren

Als je een jaar schadevrij hebt gereden, krijg je één schadevrij jaar. Met deze schadevrije jaren geeft de autoverzekeraar je meer korting. Je zult merken dat sommige verzekeraars je een korting geven van 80% op de premie. (Let er altijd wel op dat je naar het te betalen eindbedrag kijkt en je niet blind staart op de hoge korting). Mocht je nu een schade veroorzaken dan hebben de verzekeraars bepaald dat je terugvalt in je schadevrije jaren. Met één schuldschade zie je vaak dat je vijf schadevrije jaren inlevert. Dit heeft dan weer invloed hebben op de korting die je op je premie ontvangt.

Autoverzekering vergelijken

Omdat de ene maatschappij de schadevrije jaren anders inschaalt dan een andere, is het ook in geval van schuldschades belangrijk dat je je autoverzekering bij contractvervaldatum nakijkt. Wij doen dat voor onze klanten elk jaar opnieuw. Ook hebben we een berekeningstool voor je klaarstaan waar we voor je uit kunnen rekenen wat het claimen van een schuldschade voor jou betekent. Hierdoor kun je in één oogopslag zien of het zinvol is de schade voor eigen risico te nemen. Zodat je zeker bent dat je nog de voordeligste autoverzekering hebt.