Verkeerde brandstof getankt, betaald verzekeraar?

      Reacties uitgeschakeld voor Verkeerde brandstof getankt, betaald verzekeraar?

Het kan iedereen een keer gebeuren!! Je tankt de verkeerde brandstof en je moet kosten maken om de tank weer leeg te krijgen. Maar de vraag is ben je hiervoor verzekerd of moet je op de blaren zitten.

Je ziet het het vaakst bij die gezinnen die meerdere auto’s op verschillende brandstoffen hebben, of je leent eens de auto van de buurman. Vaak gaat het gedachteloos en kom je erachter als de auto ineens na het tanken stopt. Ben je er op tijd bij kunnen de kosten tot 150 Euro oplopen voor het tanken, maar ben je er later bij zullen de kosten verder oplopen.

Keert de verzekeraar uit

De verzekeraar gaat niet uitkeren. Deze kosten zijn dus voor eigen rekening.
je zou je moeten afvragen of je de schade wel zou claimen als het wel verzekerd zou zijn. Het zou een zogenaamde schuldschade zijn waarbij je dan terug zou gaan in schadevrije jaren. Op die manier zou de premieverhoging wel eens groter kunnen zijn dan de geclaimde schade. Ook heb je vaak een eigen risico bij Casco schades. Met een pechhulp verzekering krijgt u wel een (gedeeltelijke) uitkering.

Hoe te handelen bij het tanken van verkeerde brandstof

Eigenlijk is het simpel, zodra je erachter komt de motor uitzetten. En nog beter is erachter komen als je de motor nog niet hebt gestart. Dan zo snel mogelijk uw garagebedrijf of pechhulporganisatie bellen.
Hopelijk krijg je hier nooit mee te maken.

Autoverzekering vergelijken

Op onze site bij kun je naast het berekenen van de juiste autoverzekering ook een pechhulp dekking selecteren. Misschien is het een optie voor je.