Zorgverzekering Vergelijken 2019

Zorgverzekering vergelijken 2019 gemakkelijker dan ooit.

dutsen.nl heeft ook in 2019 weer scherp voor u ingekocht met mooie collectiviteitskortingen bij Aevitae ASR, Avero Achmea, CZ, Zorgdirect, Nationale Nederlanden, Menzis, Ohra, Stad Holland, Zilveren Kruis en VGZ. Door deze combinatie van zorgverzekeraars vergelijken we zo’n 90% van alle zorgverzekeringsproducten die de Nederlandse markt biedt. Ben je al bij één van deze zorgverzekeraars verzekerd? Kan het door de bedongen kortingen nog steeds lonend zijn over te stappen.

 

Vergelijk hier je zorgverzekering

 

Tips voor het vergelijken van de juiste zorgverzekering

Kies de juiste basisverzekering
Er zijn drie soorten basisverzekeringen: natura, restitutie en budget. De verschillen tussen deze zorgverzekeringen zitten in de contracten met zorgverleners. Let op: de budgetverzekering is de goedkoopste, maar de zorgverzekeraar heeft dan weinig contracten met zorgverleners. Hierdoor bestaat de kans dat je hoge zorgkosten kunt krijgen. Deze contracten gelden overigens alleen voor planbare zorg en niet voor spoedeisende hulp.
Vraag zorgtoeslag aan
In enkele situaties heb je recht op zorgtoeslag. Controleer dus goed of dit ook voor jou van toepassing is. Als dit het geval is, dan ontvang je maandelijks een bedrag waarmee een gedeelte van de zorgpremie kan worden betaald. Ontvang je al zorgtoeslag? In 2017 is dit bedrag mogelijk hoger dan het afgelopen jaar. Veel mensen krijgen komend jaar € 2,- per maand meer. De Belastingdienst heeft meer informatie voor je betreffende zorgtoeslag én laat zien of er recht is op zorgtoeslag en hoeveel dat is.
Maak ook een vergelijking voor jou alleen
Veel gezinnen willen samen op een polis. Dit is overzichtelijk en handig voor de betalingen. Toch is dit niet altijd voordelig. Misschien is je partner bij een andere verzekeraar wel voordeliger uit. Als jullie niet dezelfde wensen hebben, is het slim om allebei een aparte vergelijking te maken.
Wel of geen aanvullende verzekering?
Ben je gezond en verwacht je voor het komende jaar weinig zorgkosten? Dan kun je overwegen om wel of geen aanvullende verzekering af te sluiten. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel je voor een aanvullende zorgverzekering betaalt en hoeveel gebruik je ervan denkt te gaan maken. Het is goed mogelijk dat het goedkoper is om de kosten zelf op je te nemen, in plaats van een aanvullende verzekering af te sluiten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tandartsverzekering. Twee keer in het jaar een consult betalen is veel goedkoper dan de goedkoopste tandartsverzekering. Hiermee bespaar je tientallen euro’s.  
Let op dat je niet onderverzekerd bent
De basisverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Als de zorg duurder is dan in Nederland kun je je hiervoor verzekeren via de zorg- of de reisverzekering. 
Verzeker je kind bij de ouder met de hoogste dekking
Kinderen onder de 18 zijn gratis meeverzekerd. Maar bij wie schrijf je ze bij? Bij jezelf of bij je partner? Als je dezelfde dekking hebt, is dat niet belangrijk. Hebben jullie allebei een andere dekking? Schrijf je kind dan in onder de ouder met de breedste dekking. Jouw kind lift dan automatisch mee op dezelfde dekking. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld orthodontie, maar ook fysiotherapie.